Frissültek az adatkezelési, adatvédelmi szabályok. A webhely Cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatások zavartalan működését, szabja személyre oldalad és elemzi a forgalmat. RÉSZLETEK A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.

RENDBEN

Buki-Mix írások, dokumentumok

Buki-Mix Harcsa Pellet


Több év elszaladt már azóta, hogy a Buki-Mix csali fejlesztő, feltaláló csapata, saját harcsa csalival akarta meglepni a magyar horgászokat, és a harcsákat. Természetesen csakis olyan termékre gondolhattunk, ami valóban segíti az eredményességet, amivel könnyedén horogra csalhatjuk az áhított harcsákat. Ennek érdekében az elhatározás óta több éven át gondos munka folyt, részben a kulisszák mögött, részben akár a televízió nyilvánossága előtt. Ez utóbbi, az érdeklődést felkeltve, már a tavalyi évben, beszámolt a harcsa pelletünk működéséről. Azonban, mert a név is kötelez, a munka és a tesztelések folytak tovább, mind a mai napig. Csapatunk, "harcsakommandónk" az elért sikerekről, a csali használatáról is beszámol a későbbiekben, elsőként azonban a fő okokat szeretnénk dióhéjban vázolni, amiért a Buki-Mix harcsa pellet gondolata megszületett.


A Buki-Mix Team, mint sok békés halas csali gyártója, hosszú ideje figyelemmel kísérte azt a jelenséget, hogy különböző vizeinken, Palotástól a Merenyei-tóig, számtalan harcsafogás történt a békés halaknak felkínált bojli golyókkal, pelletekkel. Magunk is tapasztaltuk, hogy különféle horgászvizeinken, "meglepetésre" harcsa kapta be a pontyoknak szánt golyós, vagy granulált csalit. Eleinte még megdöbbenve mesélték a bojlis horgászok, hogy a harcsásabb tavakon a nagy bajuszúak hamar megtalálják az etetéseket. Elűzik onnan a gyengébb látogatókat, maguk eszik fel a nagy fehérjetartalmú bojlit, pelletet. Ennek bizonyságát nemcsak a fogások, később a gyomortartalmak is ékesen bizonyítják, ki ne tudna ezekről az érdekes, de a harcsát jól ismerők számára cseppet sem meglepő dolgokról. Mi azonban nem csak ez az ok miatt indultunk neki a harcsa pellet kimunkálásának, egyéb tényezőket is közre játszottak.


Külföldön, például a spanyol Ebro folyón, már régóta kultúrája van a pelletes harcsázásnak. Egyszerű, népszerű, de legfőképpen eredményes, ez a sokak által kedvelt módszer. Az ottani horgászüzletek, horgásztatók sláger csali kínálata a harcsa pellet. Ennek a legnagyobb harcsák sem tudnak ellenállni. Aki, mint ahogy mi is, járt már arrafelé, láthatta, tudhatja, a sikerhez elég lehet egy maroknyi horog pellet, ha biztosabbra akarunk menni, akkor a horog köré egy kis etetés, és máris kényelmesen várhatjuk a kapást.


Ami a fentiekből következik, és mi is tudjuk, a mindenevő harcsa számára a Buki-Mix Team nem a "spanyol viaszt", hanem a mai kor követelményeinek, és horgászainak is megfelelő, fogós harcsa pelletet találta fel, készítette el. Az ilyen típusú csalik eredményességét, figyelemfelkeltő tulajdonságait nemcsak a közelmúltban, hanem sokkal régebben is tudtuk már. A titokzatos életű harcsák a fehérjét, a vért, a ..., ne soroljuk, (részben műhely titok) hogy mi mindent, koncentráltan is, előszeretettel fogyasztják.

A harcsa ilyen irányú érzékenységének jelentős irodalma van. Elég idéznünk az 1955-ben kiadott, Horgászat c. könyvet, melyben az állati zsiradékokból főzött, háziszappanból vágott kockákat említi a szerző, eredményes harcsa csaliként. Ebből is csalogató anyagok ázalognak, "ízelegnek" elő, hasonlóan a mai pelletekhez. Megemlíthetjük akár az alvadt vér kockát, vagy a Rábán előszeretettel alkalmazott dobiszapot, mindegyik hasonló elven csalogatta horogra a harcsákat. Egyetlen gond a nehézkes alkalmazásuk, és a nem éppen gusztusos megjelenésük volt. Nos, a harcsa pelletünk ezeket a gondokat orvosolja úgy, hogy a kapásokat kiváltó tulajdonságokat megtartja, fokozza. A sok teszthorgászattal, fejlesztőmunkával elértük, hogy a horogra való csalink koncentráltan tartalmazza a harcsa számára vonzó alkotókat. Minden benne van a pelletben, ami fontos, a kiszerelése, használata pedig semmiféle gondot nem okozhat.

A csali nemcsak horog, víz, hanem időtálló is. Nem kell tehát túlságosan gyakran felnézni a horgot, és nem kell attól félnünk, hogy hamar ránk romlik, akár a horog, akár az etető pellet. Többféle módszernél kihasználhatjuk figyelemfelkeltő hatását, fogósságát, de a legegyszerűbb fenekező módon felkínálni az új harcsacsalit, a horog pelletet. Egy kis figyelemfelkeltő etetés mindig fokozza az esélyeinket, célszerűbb, hatékonyabb, ráetetéssel erősíteni a hatást. Ízlésünktől, és a várható harcsák méretétől függően, egy-két darabot, nagyobb horog öblébe kötve, akár öt-hat darab horog pelletet is felkínálhatunk csaliként. Harcsás csapatunk, teszthorgászainál is így működött eredményesen az új harcsa pellet.

Kapcsolódó anyagok
Termékek
WebÁruház

Erről részletesebben, valamint a csalafintább alkalmazási módokról legközelebb számolunk be. Most, a kezdetekkor inkább a harcsa pelletünk születésének indítékairól akartunk szólni, mert tapasztalataink és meggyőződésünk szerint, egy könnyen kezelhető, eredményes harcsacsalit adhattunk a horgászok kezébe.Értékelés:
2.6

BUKI-MIX HARCSA TEAM
Közreadva: 2008-06-09
Megtekintve: 29206 alkalommal
Buki-Mix Információs oldal

Kosár előnézet
A kosárban 0 termék van, 0 Ft étékben, melynek súlya 0,00 kg.

Kosár