Frissültek az adatkezelési, adatvédelmi szabályok. A webhely Cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatások zavartalan működését, szabja személyre oldalad és elemzi a forgalmat. RÉSZLETEK A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.

RENDBEN

Buki-Mix írások, dokumentumok

Morzsák

Angol morzsák, liftező morzsák

Az angol morzsák egyes változatai nem csak élénk színükkel, hanem illat aromáikkal is kapásra ingerli a halakat. A liftező morzsák etetőanyagba keverve, vízközti horgászatot tesz lehetővé. Elsőként szemelgetik ki a halak az etetőanyagból.


Angol morzsa

Az angol morzsa ma már a korszerű, minőségi etetőanyagokból nem hiányozhat. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően már olyan minőségben tudjuk gyártani, amire már Német László ( a halfogó válogatottunk volt szövetségi kapitánya ) is rábólintott. Védnökségével és receptúrája alapján gyártott Dream-mix etetőanyag családba is bele tehetjük. Sőt állítása szerint sok tekintetben most már jobb, mint bármelyik külföldi angol morzsa. Legalább is ami a hal szempontjait illeti.

Az angol morzsa egyik funkciója az, hogy mivel lassabban veszi fel a vizet mint az etetőanyag többi részecskéi, a már felvizezett etetőanyagban lévő angol morzsa még további vizet képes felvenni. A vízbe dobott gombócban lévő angol morzsa ahogy tovább szívja magába a vizet, egyúttal megduzzadva tolja, feszíti szét a gombócot. Más szóval "nyit". További szerepük van a színeknek és a méreteknek is. Egy keszegező etetőanyagba apróbb szemcseméretű, egy pontyos kajába általában nagyobb szemcseméretű angol morzsa illik.

Az általunk gyártott és kicsomagolt angol morzsa igényesen osztályozott, nem tartalmazza az elkerülhetetlenül keletkező apró, nem funkcionáló poros részecskéket. A két lépcsőben történő speciális gyártásnak köszönhetően a liftező morzsához hasonlóan a halak számára könnyen emészthető ízletes falatok. Ezért szeretik elsőként kiszemelgetni az etető anyagból. Ezt onnan tudhatjuk meg, hogy ha egy néhány órás etetés után fogott dévérekből felismerhetően csöpög ki a megemésztet színes halürülék. Az etetésünkön fogott domolykók horogszabadítás közben öklendezik fel az angol morzsát, liftező morzsát.

A más angol morzsával történő összehasonlítás során azt tapasztaltuk az akváriumba szórva, hogy a Bukis angol morzsa természetesebb, alaktalan formát vett fel, hamarabb és nagyobbra duzzadt, egyszerűen élt a vízben. A másik- már nem tudom hogy német volt-e vagy olasz- is megduzzadt, de nem olyan mértékben és jóval lassabban.

A Bukis angol morzsa hátránya, az hogy a száraz etetőanyagban nem olyan mutatós a horgász szemének, mert csak megnedvesítve adja ki az igazi színét. Javasolt bekeverési arány : 5-15 % Az általunk gyártott etetőanyagok mindegyike megfelelő arányban tartalmaz angol morzsát. Piros, sárga, piros-sárga vegyes angol morzsát készletre , az egyéb színűeket csak megrendelésre gyártjuk. Lehetőség van bármilyen szemcseméret szerinti osztályozásra. Jelenleg kísérletek folynak arról, hogyan tegyük még vonzóbbá a halak számára.

Ez évi tesztelésekre vár hogy hogy az elképzelésünk szerint vitaminok, aminosavak, enzimek és a szőlőcukor bevitele mennyiben növeli az angol morzsa hatékonyságát. Ezekről a tesztelésekről weblapunkon folyamatosan beszámolunk.

Liftező morzsák

Sok tekintetben hasonlít az angol morzsához, de más a funkciója. Nagyon sikeres horgászatot könyvelhetünk el, ha megfelelően használjuk. A begyúrt, vízbe dobott etetőanyag szétbomlása során a liftező morzsa biztosítja a felszálló szemcséket, ezáltal az etetésre tudjuk csalni a más vízrétegekben tartózkodó halakat is.

A felszálló szemcsék útközben megszívják magukat vízzel, s ismét süllyedni kezdenek. Közben kioldódnak belőlük a halaknak csábító íz és illatanyag, ezáltal rendkívül nagy távcsali hatás lehetőségét kínálják fel. Azért csak a lehetőségét, mert ha az etetőanyag nem tartalmas, nem rendelkezik megfelelő íz és illatanyagokkal, a liftező morzsának nincs mit továbbítani. Ezért fejlesztettük ki a Bukijó névre hallgató adalékunkat. Lehetőleg a liftező morzsát a már megvizezett ( kicsit túlvizezett ) etetőanyaghoz keverjük, mert így aktívabbak lesznek a szemcsék. Lehet hogy meglepő, de folyóvízen is hozza a halat.

Kapcsolódó anyagok
Termékek
WebÁruház

Az első visszajelzés egy pesti nagykereskedés szerviz főnökétől érkezett, aki a Dunai márnázása után néhány hal megpucolása során tapasztalta, hogy ömlik ki a bélrendszerükből a piros és sárga liftezőmorzsa. Piros, sárga, piros-sárga vegyes liftező morzsát készletre, egyéb színeket megrendelésre gyártunk.Értékelés:
5

Bukta Győző
Közreadva: 2007-04-01
Megtekintve: 6215 alkalommal
Buki-Mix Információs oldal

Kosár előnézet
A kosárban 0 termék van, 0 Ft étékben, melynek súlya 0,00 kg.

Kosár