Frissültek az adatkezelési, adatvédelmi szabályok. A webhely Cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatások zavartalan működését, szabja személyre oldalad és elemzi a forgalmat. RÉSZLETEK A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.

RENDBEN

Ti írtátok (tesztek, tapasztalatok, vélemények)



Eredményeim "Buki"anyagokkal 2009...

Véletlenül hozott össze a sors , BukiMix etető és csali anyagokkal. Másfél éve találkoztam vele először . amit itt le is írtam .
A szám tátva maradt , mikor először néztem meg mire képes egy befőttes üvegben. Kezdtem célzottan keresni a termékeket és ráakadtam a portálra. verseny is meg volt hirdetve. Na mondom megnézem ki ezeknek az anyagoknak a gyártója .
Megismerkedtem Győzővel és kaptam kipróbálásra . Innentől kezdve a horgászataimon is kezdtem használni. Ez tőlem szokatlan volt , mert hosszú pályafutásom alatt nagyobb részt a magam készítette anyagokkal horgásztam.
2009-ben 99%-ban már ezzel próbálkoztam a versenyeken , nem is eredménytelenül. Olcsó ráadásul jó és rendkívül nagy a választék. (Haltalan napokon is kapásra bírtam a halakat , szomszédaim csodálkozására , mert mindig találtam olyan ízesítést ami felkelti a halak érdeklődését).
Egy történetet el is mesélek ezzel kapcsolatban , a mi rám nézve nem pozitív.
Helyszín Adácsi horgásztó : a part zsúfolásig tele horgászokkal , az időjárás halfogás szempontjából döglött, front hatás , a halak nem esznek ,kivéve mi fárasztgatunk folyamatosan a barátommal.A horgászok nagy része feladta. Mellettünk horgászó társaság kitartott mivel látták , hogy mi rengeteget fogtunk és engedtünk vissza a vízbe. Itt kezdődött a baj ,horgászat vége felé szóba elegyedtünk és mondták ,hogy messziről jöttek . Megkértek , ne dobjuk vissza a halat , ha már kitartottak , legalább hal nélkül ne menjenek haza. Tudtuk , hogy nem szabályos , de a két kifogott halat átengedtünk. Ezt látta a halőr is mint kiderült később, és megkért, hogy ide ne jöjjünk többet ( hála a jó szívünknek és a BukiMixnek) .

Kis kitérő után vissza a versenyzéshez .
A finom szerelékes horgászat híve vagyok jó pár éve , azon belül a feeder a mindenem.
Hogy miért ? Mert szerintem ezzel a módszerrel a babérlevélnyi és a kapitális halakat is ugyan azzal a bottal meglehet fogni , megfelelő spiccel. A fárasztás még kisebb halnál is élvezetes , a hal minden mozdulatát , szinte még a sóhajtását is érzem. Eleinte olcsóbb botokkal próbálkoztam , de gyorsan rájöttem , hogy kidobott pénz , mert mikor a kezembe került egy minőségi bot ritka élményekben volt van részem , a hal méretétől függetlenül.
Nagyobb részt erőgumit használok. Előnye , hogy a rosszul akadt halat sem vesztem el. Hátránya , csökken a dobó távolság. Horog Gamakatsu max. 10-es , de inkább kisebb , zsinór monofil max. 20-as , nagyobb részt ennél vékonyabb.
Nagyobb dobáskor fonott dobóelőkét használok. Bot Shimano változatai.

Vég szerelék


A képhez annyit fűzök , a horogra rosszul van felfűzve a pellet. A szilikon gumit átszúrom és úgy húzom fel a horog szárára , vagy átfúrom a pelletet, ha nem lukas és más fajta szilikon gumival a horog öblébe akasztom.

Kisebb , nagyobb halakat meglehet fogni ugyan azzal a bottal.








Az etető anyag ami őrölt nem sokat variálok , néha dúsítom kis élőanyaggal csonti,vágott, giliszta,etetőszúnyog vagy konzerv csemege kukorica.




Az etető pelletekkel elkövetek egy-két merényletet.
Ha etető rakétával juttatom a vízbe akkor nem bántom.




Csúzlizáshoz viszont változtatok rajta . Keverem horgász földel , feláztatom és utána elkeverem száraz pellettel ne legyen ragacs.
Van egy kézi hajtányos darálóm ami töri nem őrli porrá, régen a csirkéknek daráltak vele . Utána csak nedvesíteni nagyon óvatosan.
Ha a parttól nem messze horgászok mindenféle variálás nélkül szemesen becsúzlizom. Nagy előnye , horgászat közben ráetetéskor nem riasztom el a halakat , mert nem csobban mint a gombócok.





A két vödör között lévő adalék anyag nagyon fontos. Azt nem az etető anyagba öntöm , célzó folyadék.

Ezek után már csak annyi a dolgom , hogy egy helyre etessek és lehetőleg oda is dobjak.

A horog pelletekről pár szó. A halak ízlését nehéz eltalálni ha nincsenek étvágyuknál ilyenkor jó ha sokféle ízesítésű van nálunk. lehet különböző dippeket használni.
Az hogy melyik etető vagy horogra való a jobb, ebe nem mennék bele .Sok mindentől függ , minden tavon más lehet a nyerő .
Horgászat előtt megnézem a solunális táblázatot , légnyomást , fronthatást.
Van kis díszhalastavam megnézem mennyire vannak étvágyuknál.
Ezek után kb. tudom mire számíthatok.





Inkább nem szaporítom tovább a szót . Pár képet fel teszek bizonyíték képen.





































Ehhez a képhez kell magyarázat is . Éppen a kupát veszem át DG-től.
A barátom úgy látszik bekapcsolta az időzítőt. Helyette korábbi képet teszek be.














Végezetül!
Ezek után bátran ajánlom minden kedves horgásztársamnak a BukiMix termékeket.

Köszönöm Győzőnek, mert neki is volt része abban , hogy ilyen szép évet zárhattam!






Üdvözlettel: Dudás Béla (Dudás54)

Szerző: Dudás Béla / dudas54
Értékelés:
0

Kosár előnézet
A kosárban 0 termék van, 0 Ft étékben, melynek súlya 0,00 kg.

Kosár