Frissültek az adatkezelési, adatvédelmi szabályok. A webhely Cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatások zavartalan működését, szabja személyre oldalad és elemzi a forgalmat. RÉSZLETEK A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.

RENDBEN

Ti írtátok (tesztek, tapasztalatok, vélemények)



Tapasztalatok a horogpelletekről

Régóta horgászom, fiatalabb koromban folyón, illetve vadvizen, később tavakon. Sokféle csalit, etetőanyagot kipróbáltam már csak a kísérletezés izgalmáért is. Az utóbbi időben az idén tavasszal kezem ügyébe kerültek a BukiMIX etetőanyagai és horogpelletjei, amelyek igazi meglepetést okoztak számomra. Az eddig klasszikus csalik között azt tapasztaltam, hogy a legtöbb halat (ponty, kárász, nagy testű dévér) ezekkel a pelletekkel fogom az általam látogatott vizeken. (Füzes-tavak, Tüskei-tó, Vörösmalmi tó, a Szálaki Víztározó). A gyártó által javasolt módon ringli segítségével alkalmaztam az első időkben. Általában finom fenekező vagy rakós boton használom, főleg a feederezésnél az volt az érzésem, hogy nem kellően rögzíti a gyűrű a pelletet, és már a bedobásnál leesik róla.
Azt gondoltam, hogy fogom a bojli fúrót és átfúrom a henger palástján és fűzök bele valamilyen rögzítő anyagot. Néhány próbálkozás után az átfúrt pelleteket bőrvarró cérnával (jó vízálló) rözítettem a horog öblébe.
Elmondhatom, hogy ezidáig ez a módszer nekem nagyon bevált és azóta így csinálom. Ha pl. amúrozni megyek vagy komolyabb szerelékkel indultam el, akkor 3-4 szemet is felfűztem és kötöttem a horog ömlébe és nagy dobások esetén is biztonsággal fennmaradt a horgon. Ezt a szezont végighorgászva bátran állíthatom, hogy a horogpelletek és a sok féle ízű többféle méretű jelentősen átalakíthatja a csalizási szokásainkat. Amit még el kell, hogy mondjak széleskörű azaz ízválaszték, amelyekkel a piacra léptek. Nekem pl. az epres és a mézes a ponty horgászatánál jött be, de fogtam a mézes pelettel 3 pelletet összefűzve amúrt is. Kárászozásnál elsősorban a fokhagymás, és a szúnyoglárvás volt a nyerő. Néhány helyen szenonálisan a kagylós és a halas pellet kellett a pontyoknak. A használat során az állaga a vízben csak nagyon lassan változott, nem ázik le, hanem a külső burka megduzzad ez tökéletesen elrejti a kötöző cérnát. Összességében számomra az idei szezonban az első számú csali több horgászmódszernél is a BukiMIX horogpelletjei voltak.

Üdvözlettel: tanárúr

Szerző: Hencz János / tanarur
Értékelés:
0

Kosár előnézet
A kosárban 0 termék van, 0 Ft étékben, melynek súlya 0,00 kg.

Kosár