Frissültek az adatkezelési, adatvédelmi szabályok. A webhely Cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatások zavartalan működését, szabja személyre oldalad és elemzi a forgalmat. RÉSZLETEK A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.

RENDBEN

Ti írtátok (tesztek, tapasztalatok, vélemények)



Első találkozásom a BukiMix pelettel...

Először, pár szót magamról.
Nem régen keveredtem erre portálra , most már úgy érzem át bogarásztam és megállapítottam,hogy nem rossz helyre kerültem.
Mint a nick nevem is utal rá, nem mai gyerek vagyok.
A horgászatot már nem is emlékszem mikor kezdtem, csak annyit tudok , hogy egy aránylag egyenes és legalább 2m. hosszú fadarab ,gépszíjból kibontott selyem fonal damil gyanánt . Az orsó két szög a bot végén , amire a pár méter fonal volt feltekerve. Az úszó libatoll , a horog melegen hajlított gombostű .
Csali: giliszta, vízparton fogott szöcske.
Csoda csali: paprikás házikenyér gyurma, vagy nokedli.
Akkor még a legkisebb kanálisban (gödörben) is halak voltak, mert nem száradt ki több év alatt sem . Igaz ,hogy itt csak kárászok ,mi úgy neveztük, "cigány"kárász, mert sötét és szörnyű iszap íze volt. De ettük ,mint a mannát, mert saját szerzemény volt. Akkor még nem nehéz volt megfertőződni a horgászat szenvedélyével, ami a mai napig is tart (ősi ösztön) . Sokan nem értik miért ülünk a vízparton és rendületlenül nézzük az úszót vagy kapásjelzőt legújabban a spiccet) feeder, bár nem is olyan új mert a régi időkben is így horgásztam a Tiszán bambusz és üveg bottal, most ez( feeder horgászat akkor önakasztós volt)közben ittunk és kártyáztunk a a bot pedig megfogta a halat , nekünk csak ki kellett csévélni és megszákolni .Szerintem ez most is így van ha a halak kapókedvükben vannak, a megfeszített spicc rugalmassága folytán beránt a halnak.Na de ez más téma.Egyébként a Zagyva parton töltöttem fiatal éveimet horgászattal és strandolással (akkor még az öregek abban csinálták a nagy mosást teknőben).
Nagy álmom egy csónak volt , ezt huszon éves koromra sikerült elérnem , onnantol nekem csak a Kiskörei víztározó létezett(Tiszazó).
Elnyűtem vagy három csónakot , a negyedik most itthon van két éve, mert szeretnék egy kényelmes és igényes lakóhajót csinálni belőle ,nyugdíjas éveimre . Azóta rászoktam a horgászversenyekre (ez sem rossz)
Na de vissza térek a cím témájához.
Mint minden igazi sporthorgász Én is kipróbálok minden újdonságot,
véletlenül akadtam rá az első BukiMix pelletre Jászkiséren ,mert éppen ott dolgoztam.Na mondom magamban ezzel még nem találkoztam , veszek egy dobozzal. Haza érve beraktam a többi csali közé, gondolván majd egyszer kipróbálom.Éppen a téli idők jöttek , ilyenkor inkább ragadozókra horgászom(csuka, menyhal).
2008 tavaszán indultak a versenyek ,ezért leleltároztam a csali készletemet , kezembe került a tavaly vásárolt BukiMix pellet (tigris mogyorós). Szokásomhoz híven megtöltöttem egy literes befőttes üveget vízzel és beledobtam egy db. pelletet,hogy tudjam mennyi idő alatt oldódik.Ezek után nekiálltam bogarászni a számítógépen a horgászportálokat. Na itt jött az érdekesség (legalább is nekem).
A monitort nézve ,baloldalt pár másodpercen belül mozgást észleltem a befőttes üvegben (szemem szám, tátva maradt) a pellet életre kelt.
Parányi darabok váltak le belőle és beborították a befőttes üveget, minimum két órán keresztül tartott mire a pellet szét esett (megdöbbentő).Több versenyen is használtam már, persze a rég bevált csalijaimat helyeztem előtérbe , de ha minden kötél szakadt akkor ezzel a pellettel csaliztam és nem egy kupát hoztam már el ennek köszönhetően.
Sajnos a környékemben lévő horgászboltokban nem találtam BukiMix pelleteket J.kiséren pedig azóta nem jártam.

Üdv.Dudás Béla (Dudás54)

Szerző: Dudás Béla / dudas54
Értékelés:
0

Kosár előnézet
A kosárban 0 termék van, 0 Ft étékben, melynek súlya 0,00 kg.

Kosár