Frissültek az adatkezelési, adatvédelmi szabályok. A webhely Cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatások zavartalan működését, szabja személyre oldalad és elemzi a forgalmat. RÉSZLETEK A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.

RENDBEN

Ti írtátok (tesztek, tapasztalatok, vélemények)



Buki pelletes etetés.

Üdvözlök mindenkit.



Dragovec Zsolt vagyok,Pécsi horgász.Magam bojli horgász vagyok,legszivesebben nagy és öreg tavakban nyomozok az aranyhasúak után.Szeretnék pár gondolatot megosztani veletek a Buki pelletekröl,és természetesen képeket is mutatok be.Nos nem egész 2 éve bukkantam rá a Bukta Úr álltal készitett pelletre,és megdöbbentett a fogósságuk.Én nem használok pelletet csaliként,csak bojlis etetéseim kialakitására használom.Sok gyártó termékét kipróbáltam,de ár-érték arányban azt kell mondanom a Buki pelletek viszik a pálmát.Ebben az évszakban első sorban a halas-büdös aromákkal ellátott pelleteket,és bojlikat használom,azon egyszerü oknál fogva,mivel a gyorsan melegedő vízben az elpusztult hal,kagyló,rák tetem is hasonló illatanyagot áraszt ki magából.És igy természetes az etetés.Mivel Baranya megyében lakom,igy egyértelmüen a Merenyei tározó az egyik legkedvesebb vizem,de az öreg Dráva holtágait,és más tavakat is szivesen járok.

A múlt péntek éjszakám a Merenyei tón töltöttem,és mint látni fogjátok,igencsak szerencsésre sikerült,melyben meggyőződésem hogy a Buki pelleteknek komoly részük volt.

A vizre érkezve első bólyám alá 8mm-es halas Buki pelletet szórtam.Nem sokat,két-három maréknyit,és néhány szemet saját készitésű squid&octopus bojlimból.

A következő bólya alá kagylós Buki 8mm-es pellet,szintén néhány marék,és a pár szem saját készitésű kagylós bojli.

A harmadik bólyám magmixes etetést őrzött mely kukoricábol,és magkeverékekből állt.Ezt az etetést megpróbáltam kissé amurossá tenni,hisz gyönyörű amúrok lakják a tavat.

Nem kellett soká várnom az első kapásra,a squid&octopus bojli+a Buki halas pellet megtette a hatását.A horgomon komoly ellenfelet éreztem,és úgy döntöttem csónakba szállok.20 perc huza-vona után megadta magát a halam,mely mint kiderült,15kg nyomott pontosan.Csodás eredmény és még világosban.







A horog visszakerült a helyére,de a nagy csobogás és csónakdeszkán dobogás ellenére 10 percet sem töltött a vizben.Eröteljes húzós kapást jelzett az elektromos kapásjelzőm.A bevágás a hal szákába vágta a horgot,és felvettem a kontaktust a kb 200 méterre lévő hallal.Lényegesen komolyabb súlyt,illetve ellenállást éreztem az előzőnél,és igy ismét csónakba szálltam.Sajnos mikor a hal közelébe értem,és elkezdhettem volna a tényleges fárasztást,a horog kipattant a hal szájából.

Sebaj,gyerek még az éjszaka,a horgot ujracsaliztam,majd letettem a bója mellé 2 marék Buki halas pellet társaságában.

Ez után kicsit nyugalmasabb idő következett,amit nem is bántam,mert már igen csak korgott a gyomrom a vacsora hiányától,igy nekiláttam elfogyasztani feleségem álltal csomagolt finom paprikás szalámit puha kenyérrel.

Ezután kis pihenés következett sátramban,úgy gondoltam alszom egyet,hosszú volt a nap.Amint behunytam a szemem,azonnal visitani kezdett a kapásjelzőm.Ezuttal a kagylós etetésröl érkezett egy látogatóm.A fárasztás nem tartott soká,meg is lepődtem mikor a mérleg nyelve 12 kg-nál állt meg.Csodás pikkelyes ponty narancspiros úszókkal,hatalmas szájjal.











Természetesen ő is mehetett haza éltetö elemébe ahogy tette ezt az előző társa is.

Az éjszaka még két kapást sikeresen elpuskáztam,de elégedett vagyok,mert úgy érzem,amit a tó adhatott,azt meg is adta nekem.

Bátran kisérletezzen bárki a Buki pelletekkel,mert nagyon fogós és kiváló csalik.

Dragovec Zsolt

Szerző: Dragovec Zsolt / zsoller
Értékelés:
0

Kosár előnézet
A kosárban 0 termék van, 0 Ft étékben, melynek súlya 0,00 kg.

Kosár