Frissültek az adatkezelési, adatvédelmi szabályok. A webhely Cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatások zavartalan működését, szabja személyre oldalad és elemzi a forgalmat. RÉSZLETEK A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.

RENDBEN

Ti írtátok (tesztek, tapasztalatok, vélemények)Nincs cím!

Kedves Győző!

Természetesen érdekel minket minden, ami nem titok!
És ami titok az is .
Szóval szívesen venném ha bővebben kifejtenéd a témát!
Ja és az. hogy ne áztassuk be, csak az etetőpelletekre, vagy a horogpelletekre is vonatkozik? Végülis a dipelés is az áztatás egy speciális formája, azt meg gondolom lehet.

Előre is köszi a válaszokat:

Muzo


Kedves Muzó !
Most látom, hogy milyen könnyelmű ígéretet tettem akkor, amikor azt ígértem, hogy a "témát kifejtem". Ugyanis ez a téma nem nagy, hanem óriási. Így, csak nagyon leegyszerűsítve néhány gondolatot megosztok. ( tele lesz közhellyel, de hátha nem unalmas )
A legfotosabb tudni: -nincsennek kőbe vésett szabályok.
-szerencsére senki nem tudja, hogyan kell minden körülmények között halat fogni. Aki ennek az ellenkezőjét állítja, -azzal könyörtelen leszek- annak kisiklott a jelleme.
A sikeres horgászat óriási kreativitást, alkalmazkodó és megfigyelő képességet, igényel, sok sok tapasztalat és sok egyéb más mellett.
Nem egyszerű tehát a dolga annak a kezdőnek, aki nem nézi a horgászműsorokat a tv-ben, nem fog a kezébe szakkönyvet, vagy horgászújságot. Bár a legtöbb cikkböl is -tísztelet a kivételnek-nagyon átlátszó módon kiszűrődik a reklám, így annak a hitelessége nálam megkérdőjelezhető. Néha viszont olyan profi reklámriportok jelennek meg, hogy egy kezdő biztos, hogy "benyeli".
Ezért marad a saját tapasztalat, amihez rengeteg vízparton töltött horgászat párosul. A tandíjat valamilyen formában mindenki megfizeti.
Talán segít, néhány jó tanács.
A portálunkon az ÍRÁSOK menüpontban található írások a PELLETEKRŐL, AROMÁKRÓL, BOJLIZÁSRÓL, sokat segíthetnek az eligazodásban.
Egyre gyakrabban sulykolják többen, hogy csak az a jó csali, ami Angliából érkezett. Még megérhetjük, hogy feltalálják a paprikás kenyeret is. De mielőtt elragadtatom magam, tényleg néhány jó tanács.
Először érdemes tájékozódni a horgászvízről. A hal faunáról, a meder viszonyokról, stb. Az etetési taktikát a rendelkedésre álló szabadidő és a horgász módszer is befolyásolja.
Bátran érdemes próbálgatni, változtatni a csalikat is, néha a teljesen extrém dolgok sülnek.
A Buki horogpelletek "fogósságát" a pellet kupán történtek jól demonstrálják.
Az etető pelleteink akár a bojlis, akár a finomszerelékes horgászathoz ideálisak. Ugyanis gyorsan "nyitnak", ami a gyors távcsali hatást biztosítja (a pelletek termékleírásában foglaltak szerint) . Az édes pelletmix sikerének egyik titka az, hogy gyorsan és lassan oldódó pelletekből áll, ill. az 5 külömböző aroma egy újabb harmonikus és meglehetősen vonzó ízhatást jelentenek a halaknak. Legalább ilyen fontos, hogy az etetésre érkező halak nem telnel el a kajától. Egyrészt mert renkívül könnyen emészthető, másrészt mivel a pellet fokozatosan ázolog a teljes keresztmetszetéig, az etatés fölött elhaladó halak felkavarják a felázolgott részecskéket, apró elázott pellet foszlányokat, így azokat nem tudják elfogyasztani, ugyan akkaor érzik a jelenlévő illat és ízanyagokat, ezért fognak keresgélve tovább időzni az etetésen. A felázolgott, felpuhult pelletek állaga sokban emlékezteti a halakat valamilyen puhatestű természetes táplálék állatra is.
A leginkább reklámozott, halolajos (halibutos) pelletek, amelyeket egyre többen kicsomagolnak, a nagyotmondó reklámszövegük egészen a gyártási technológiáig, ill. összetételükig mélyednek, mindenféle szakmaiságot nélkülözve.Persze mindeggyiket számunkra isrmeretlen szárhorgász tesztelte és baromi sok pénzt fordítottak a kifejlesztésére. (és a misztikum felállítására) Egy FONTOS DOLGOT viszont ELHALGATNAK.
Ugyanis egy dolgot lehet kezdeni a halolajjal, ill. annak oxidációjával (avasodásával). TELEVÁGNI TARTÓSÍTÓ SZERREL, finomabban fogalmazva antioxidánssal. Minél több a halolaj, annál több a tartósító is.A tarósító pedig nagyon sok gondot tud okozni a halak bélrendszerében is,
megakadályozza a táplálék lebomlását, tehát nem ill. nehezen szívódik fel.
A horgászat szempontjából eltelnek vele a halak és tovább állnak.
A Buki pelletek mivel szinte teljesen szárazak, nem igényelnek tartósítószert.
Vannak akik a csali beszerzésekor első helyre helyezi annak olcsósságát,
pedig az a legdrágább ami nem működik. Sajnos a drága csali sem garancia a halfogáshoz.
Nem egyszerű eligazodni a rengeteg kínálatban, sajnos sokszor a nyilvánvaló hazug reklámok sem könnyítik meg a választást.
Volt rá eset, amikor a saját receptúránk szerint gyártott etetőanyagot a nagykereskedő tasakjába szereltük. Meglepődve tapasztaltuk, hogy a feliratozáson az szerepelt, hogy ANGOL RECEPT alapján készült az etetőanyag.
Talán a gyártással is foglalkozó cégeknél nagyobb szakmaiságot lehet feltételezni. Ja még egy apróság . A gyártó nem csak egyszer akaja eledni a termékét. Még a forgalmazó egy kézmozdulattal lesöpörheti a polcról bármelyik gyártó termékét, úgy, hogy helyébe léphet öt másik.
Én mindenképpen magyar gyártó termékeit ajánlom elsősorban.
Nálunk már akkora a verseny, hogy szinte ez garantálja hogy minőségi termékhez juthatunk. A verseny mindenkiből a legjobbat hozza ki az ujdonságokkal együtt.
Kicsit ez is hosszú lett, pedig épp hogy érintettem az eredeti témát.

Vízbeérkezés után 5 perccel.

Vízbeérkezés után 20 perccel a liftezés kezdetén.

Ez nem tengeri koralltelep, ezek a Buki pelletek.

Üdv. B. Győző

Szerző: Bukta Gyõzõ / bukimix
Értékelés:
0

Kosár előnézet
A kosárban 0 termék van, 0 Ft étékben, melynek súlya 0,00 kg.

Kosár