Frissültek az adatkezelési, adatvédelmi szabályok. A webhely Cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatások zavartalan működését, szabja személyre oldalad és elemzi a forgalmat. RÉSZLETEK A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.

RENDBEN

Ti írtátok (tesztek, tapasztalatok, vélemények)



Re: A pelletek dícsérete...

Kedves fórumtársak!

Ez a fórum szerintem remek teret nyújt a tapasztalatok megosztására. Jó a címe, jó a "vitaindító" hozzászólás. Szerintem ez a topik lesz a leghosszabb életű és a leglátogatottabb. Köszönjük "tanárbá"! .

De engedjétek meg, hogy én is tartalommal töltögessem!

Ami véleményeket leírtatok, alapjában véve osztom én is.
- alapanyaga, annak gyártási technológiájából fakadóan is tökéletes a halak számára (természetes, emészthető, tartósítószerektől mentes)
- oldódó képessége ideálissá teszi etetési célokra is
- porózus szerkezete remek hordozója az utólagos aromásításnak, dipelésnek
- szín- és ízbeli valamint méret- és formaváltozatossága lehetőséget teremt az épp aktuálisan leginkább kelendő csali megtalálására

A csalifelkínálási trükközéseinket
- aromaválasztás
- ezek kombinálása (halas-epres, fokhagymás-fűszeres, stb.)
- dipelés
- egyébb jellegű csalikkal kombinálás (pellet az előkén, csonti a horgon)
- csali méret választás
- horogra(-hoz) rögzítés (pelletkarika, szilikon előke, hajszálelőke)
- lebegtetés, balanszírozás
tekintve is rengeteg lehetőség áll rendelkezésünkre, hogy a célhalaknak legmegfelelőbben tudjuk felkínálni a pelleteinket.

Ezekről mindenkinek megvan a saját elképzelése. Így is annyi kombinációból kell/lehet választani, hogy ha mindet le akarnánk tesztelni, akkor akár az meghaladhatja egy egynapos horgászat idejét is.

De amiért ezt a sok evidenciát bepötyögtem az az, hogy a megszerzett pozitív tapasztalatok sem engedhetnek minket abban a hitben ringani, hogy miénk a tudás, mert bizony mindez idővel (napszakok, évszakok, sőt évadok változásával) mind változhat.
Az én és a versenytársaim, barátaim tapasztalata alapján is, évről évre változhat, változik ugyanannak a halközösségnek az izlése. Amelyik pellet (és itt nem csak jelen gyártó termékeire gondolok) az egyik évben favoritnak számított, azt a következő év hasonló szakában csak immel-ámmal eszegették ugyanannak az intenzív horgásztónak a lakói. Sohasem lehet tutira menni!
No de akkor mit csináljunk?
Itt jön az a bizonyos nem is tudom hanyadik, mondjuk inkább "halérzék". Aminek ha csak időlegesen is a birtokába jutunk, megsúgja épp hová, épp mit, épp hogyan kínáljunk fel, hogy sikeresek legyünk.
Bocs, ez sok lett! .

duba akinek szómenésetámadt

Szerző: Ivády István / duba
Értékelés:
0

Kosár előnézet
A kosárban 0 termék van, 0 Ft étékben, melynek súlya 0,00 kg.

Kosár